loading...
آموزش شغل
آموزش شغل بازدید : 61 جمعه 18 مرداد 1392 نظرات (0)

اگر در فکر آغاز کسب و کار خود هستیداحتمالا نمی دانید چگونه باید این کار را انجام دهید؟ یا مردد هستید که آیا این کار را انجام دهم یا خیر. در این مقاله می خواهم شما را با تجربه خود در این زمینه آشنا کنم.

همچنین آنچه در این مقاله می خوانید تمام جزئیات کار را به شما نخواهد گفت چون هر پروژه ای فوت و فن خود را دارد. اما سعی دارم مراحل بنیادی برای به ثمر رساندن یک پروژه موفق را با شما در میان بگذارم.

آیا کارمندی هستید که از به خطر انداختن شغل خود می ترسید؟

من کسانی را دیده ام که در فکر راه انداختن کسب و کار  خود هستند ولی نمی دانند از کجا شروع کنند آنها از خطر کردن می ترسند. از اینکه درآمد ثابت خود را از دست بدهند می ترسند. من این دوره از زندگی را با زمانی که ما می خواهیم مستقل شویم و از خانواده خود جدا می شویم مقایسه می کنم. در این زمان دیگر پشتیبانی و پول والدین خبری نیست و باید خود مخارج خود را تامین می کردیم. این کار برای بعضی افراد ساده و برای بعضی سخت به نظر می رسید. طبیعی است کسانی که باور داشتند می توانند از پس هزینه های زندگی خود برآیند موفق تر بودند و کسانی که چنین باوری نداشتند مدت بیشتری به پدر و مادر خود وابسته بودند. ولی همین افراد هم بالاخره روزی احساس کردند که باید مستقل شوند و روی پای خود بایستند.

نقشه و برنامه کار و استراتژی حرفه ای چه هستند؟

اگر حتی برای تعطیلات خود برنامه ای نداشته باشید ممکن است نتوانید از تعطیلات خود لذت ببرید و چیزها آنگونه که می خواهید پیش نروند. برای آنکه آنچه می خواهید اتفاق بیفتد باید برای آنها یک تصویر ذهنی داشته باشید.

داشتن هدف و تعیین آن یکی از مهمترین مراحل هنگام شروع یک کسب و کار جدید است. و دلیل آن هم واضح است چون جهت حرکت و برنامه رسیدن به آن را تعیین می کند. هدف موتور ایجاد انگیزه و پاسخی مناسب به این سوال دشوار است: آیا اگر این کار را انجام دهم به من کمک میکند به هدف خود برسم؟ یک کسب و کار بدون هدف مانند یک کشتی بدون قطب نماست در سفر با این کشتی هیچگاه نخواهید فهمید که مقصد شما کجاست. هدف شما تا حد امکان باید واقع گرایانه و خاص باشد. هدف خود را با توجه به زمان، الویت ها، سود ها، موقعیت ها و فرصت ها تعیین کنید. دو هدف زیر را با هم مقایسه کنید:

1- توزیع کننده اصلی کالای X در سیدنی در سال 2009 باشید و در سال 2012 توزیع کننده اصلی آن در استرالیا باشید. و به عنوان بهترین مارک شناخته شوید.

2- کالای X را توزیع کنم و سود مناسبی بدست بیاورم. و نام تجاری داشته باشم که بیانگر کیفیت خوب باشد.

کدام یک از این دو اطلاعات بیشتری به شما می دهد؟ کدام هدف مرحله بعدی یا جابجایی را که باید شروع کنید نشان می دهد؟ به همین دلیل است که برای شروع هر پروژه ای در زندگی خود به یک هدف احتیاج دارید.

از طرفی یک نقشه کاری از فعالیت ها، استراتژی ها، ریسک ها، اطلاعات دستور العمل ها و ضرب العجل ها تشکیل شده است. که برای تعیین هر کدام از آنها به یک هدف واضح و روشن نیاز دارید.یک نقشه کاری خوب مشخص می کند که اکنون کجا هستید و فرصت ها و ریسک ها در فرایند رسیدن به هدف کدامند. راههای زیادی برای تکمیل و پخته شدن نقشه کاری وجود دارد بعضی از آنها پیچیده تر هستند ولی برای شروع شما به یک پرونده از اطلاعات نیاز دارید. آنگاه الگو های زیادی برای برنامه کاری خواهید یافت.

به طور خلاصه یک برنامه و نقشه کاری دست نوشته ای است که ساختار کسب و کار ایده آل شما را همراه با منابع و ریسک های آن ترسیم می کند. برنامه دید گسترده تری به شما می دهد و مشخص می کند که چه باید بکنید و چگونه باید آنرا انجام دهید.

طبق فرمول زیر که قبلاً به صورت ساده تر آنرا بیان کردیم:

منابع + برنامه کاری استادانه + کاری که در آن مهارت دارید و از انجامش لذت می برید + شما (کسی که باور دارد) + مشتری = کسب و کار موفق!

 

منابع کسب و کار

در حالیکه برنامه کاری خود را تهیه می کنید باید به قسمتی حیاتی از پروژه خود توجه ویژه داشته باشید که به آن منابع می گویند. منابع در حقیقت ابزاری هستند که برای به حقیقت پیوستن رویای حرفه ای خود به آن نیاز دارید. منابع شما می تواند ماشین آلات صنعتی برای تولید محصول، انبار برای ذخیره کالا، افرادی برای گرداندن کسب و کار شما، نرم افزار ها و سخت افزار هایی که برای کار روزمره به آنها نیاز دارید و از آنها استفاده خواهید کرد. شما می توانید لیستی بی پایان از منابع تهیه کنید که این لیست از پروژه ای به پروژه دیگر متفاوت است.  ولی این لیست در یک کلمه می تواند خلاصه شود: پول

اگر می خواهید پول در بیاورید باید پول خرج کنید. برای اینکه فرمول کسب و کار موفق را کامل کنید باید مطمئن شوید که برای خود ابزار مناسب انتخاب کرده اید و آنرا در اختیار دارید. همه منابعی که لازم دارید لیست کنید (حتی اگر این منابع هم اکنون در اختیار شما هستند از آنها یادداشت برداری کنید.) و درکنار هر کدام از منابع مورد نیاز خود هزینه و زمان استفاده آنرا بنویسید. حال باید لیست منابع خود را الویت بندی کنید بسیار دقت کنید اکنون در مرحله ای مهم قرار دارید. برای این منظور آنها را به سه دسته حیاتی، مورد نیاز و اگر باشد بهتر است تقسیم کنید. این کار از آنچه احتیاج خواهید داشت و هزینه ها و زمان تهیه آنها به شما درک بهتری خواهد داد. همچنین با تهیه این لیست و الویت بندی آن می فهمید چه زمانی بهترین موقع برای کناره گیری از شغل فعلی است. یا اگر احتیاج به وام داشتید کمترین مقدار وام مورد نیاز را به راحتی می توانید تعیین کنید. و ضرب العجل خود برای اتمام پروژه را هم تعیین خواهید کرد. اگر برنامه کاری خود را تعیین کرده باشید و از میزان ریسک آن درک درستی داشته باشید و منابع مناسب را فراهم کرده باشید حال زمان کار و پول در آوردن است و اینجاست که به مشتری احتیاج پیدا می کنید.

وقتی که برنامه و نقشه کسب و کار خود را تهیه می کردید باید بازار هدف خود را هم ترسیم  می کردید. باید بدانید مشتریان شما که هستند، چند سال سن دارند چه شخصیتی دارند و از این قبیل. شما بر اساس تحقیقات خود درباره بازار می توانید برای فروش خود تخمین بزنید.

تا این مرحله همه فکر های ناب فقط در ذهن شما بوده است و تا وقتی که به کسی درباره آن نگفته اید نمی توانید از آن بهره ای هم ببرید. به عبارت دیگر برای اینکه کالا یا خدمات خود را بفروشید باید به دنیا بگویید که شما وجود دارید و چه محصول و خدماتی ارائه می دهید چه توانایی هایی دارید. تبلیغ کنید تا سیستمی را که برای آن زحمت کشیده اید به کار بیندازید. بسته به ذات کسب و کار، استراتژی، بودجه و بازارتان باید در بازار های مختلف تبلیغ کنید. اما قبل از اینکه کسب و کار خود را از طریق تبلیغات رواج دهید باید یک نام تجاری مناسب انتخاب نمایید این نام تجاری بیانگر هویت کسب و کار شما خواهد بود و تصویری از سازمان شما در ذهن مشتریان تداعی خواهد کرد.

 

 تصویری مناسب از کسب و کار حود  ارائه دهید.

لوگو: برای این منظور لوگوی شما باید به شکلی باشد که مشتریان وقتی آنرا می بینند نام شما را از رقبایتان تشخیص دهند و همین طور به راحتی آنرا به خاطر بیاورند این لوگو می تواند توصیف کننده کار شما باشد.

سربرگ ها و کارت ویزیت: هنگام اطلاع رسانی، تبلیغات، شرکت در نمایشگاه ها، تبادلات کالا، نامه نگاری و ... سر برگ ها و کارت ویزت ها بسیار رد و بدل می شوند. مطمئن باشید این کار به صورت حرفه ای انجام گرفته است. اگر به یک مشتری کارت ویزیت خود را بدهید و او از آن سر در نیاورد مشتری خود را از دست داده اید. بنابراین برای این کار بودجه ای مشخص نمایید و از افراد حرفه ای استفاده کنید به خاطر داشته باشید لوگوی شرکت شما یکبار طراحی می شود و برای همیشه با شماست. بعضی افراد زمان زیادی صرف طراحی لوگو می گذارند که خود آنرا طراحی نمایند ولی اگر شما این زمان را روی بهینه سازی کسب و کار خود و بازار یابی آن صرف نمایید و طراحی لوگو را به افراد حرفه ای بسپارید و در عین حال خود به طراح بفهمانید که لوگویی متمایز ساده و به یاد ماندنی می خواهید مطمئن باشید چند صد برابر هزینه طراحی را بدست خواهید آورد.

کاتالوگ ها و بروشور ها: مطمئن شوید که یک کاتالوگ حرفه ای دارید تا محصولات و خدمات شما را به خوبی ارائه کند. این می تواند یک کاتالوگ چند صفحه ای باشد که برای مشتریان خود ارسال می کنید. یا یک آگهی تک صفحه ای یا یک کارت پوستال باشد. مخصوصاً اگر کسب و کار شما فصلی است داشتن کاتالوگ ها مناسب از واجبات است تا قابلیت ها خود را به مشتریان یادآوری کنید.

تابلو های تبلیغاتی: این روش تا حدودی پر هزینه است ولی برای مناسبت های تجاری مانند نمایشگاه ها به آنها نیاز خواهید داشت این تابلو ها باید به اندازه کافی جذابیت داشته باشد و حرفی برای گفتن داشته باشد به طوریکه ببیننده را به دیدن تابلوی تبلیغاتی شما  تشویق نماید.

عکاسی از محصولات: اگر کار شما فروش کالا یا خدمات است باید بتوانید آنرا به صورت تصویری به نمایش بگذارید و برای اینکه عکس های اثر گذاری داشه باشید باید از یک عکاس حرفه ای کمک بگیرید. البته مانند طراحی لوگو اگر اگر خودتان از محصول عکاسی نمایید هم ارزانتر و هم هیجان انگیزتر است ولی چرا می خواهید همه تبلیغات خود را به خطر بیندازید؟ اگر یک عکاس حرفه ای نباشید نقص کالای خود را در تصویر برجسته می کنید و نخواهید توانست جذابیت لازم را در تصاویر ایجاد کنید و روشن است که برای مشتریان هم جالب نخواهد بود. به خاطر داشته باشید که یک تصویر می تواند بیش از هزار کلمه صحبت کند!

طراحی وب سایت: وب سایت رسمی یکی از روش های ارزان ولی موثر است تا مشتریان جدید پیدا کنید، مشتریان قبلی را دوباره به سمت خود بکشانید، آخرین اطلاعات را در اختیار آنها قرار دهید و تصویری حرفه ای از کسب و کار خود ارائه دهید. با وب سایتی که به گونه ای مناسب و گویا طراحی شده باشد و پیدا کردن اطلاعات در آن ساده باشد تصویری حرفه ای از کسب و کار خود ارائه کرده اید. امروزه بسیاری از مشتریان حتی برای پیدا کردن آدرس و شماره تلفن شما از گوگل استفاده می کنند به خصوص اگر کالایی خاص را عرضه می کنید. هیچ جا مثل اینترنت جای مناسبی برای معرفی آن نیست. از ایمیل های مجانی استفاده نکنید مثلاً اگر نام شرکت شما online است می توانید از ایمیلی مانند sales@online.comاستفاده کنید و آنرا در کارت ویزیت خود هم ذکر کنید و به این ترتیب به نام تجاری شرکت خود هم وفادار خواهید بود. هیچگاه فکر نکنید ساختن یک وب سایت کاری مربوط به آینده است چون از زمانی که وب سایت شما آماده می شود تا زمانی که موتور های جستجوی اصلی وب سایت شما را در لیست خود اضافه نمایند و کاربران واقعی پیدا کنید ممکن است چند سال طول بکشد. در حالیکه ممکن است رقبای شما مدت ها قبل دست به کار شده و اکنون وب سایت مناسبی راه اندازی کرده باشند.

طراحی بسته بندی مناسب: اگر چه بیشتر مواقع بسته بندی یا جعبه محصولات از سطل آشغال سر در می آورد اما این بسته بندی نقش مهمی در تصمیم گیری مشتری برای خرید محصول شما دارد. هدف اصلی از بسته بندی حفاظت کالا است اما وقتی که قرار است برای بسته بندی خرج کنید بهتر نیست یک بسته بندی کارساز و با جلوه داشته باشید بنابراین به یک بسته بندی جذاب احتیاج خواهید داشت.

با انجام روش های بازار یابی فوق و ارائه کالا و خدمات با کیفیت مناسب کسب و کار شما از توصیه مثبت مشتریان برخوردار خواهد شد و این موثر ترین روش تبلیغات در دنیاست. بنابراین تا می توانید مشتریان خود را راضی نگه دارید و به آنها خدمت کنید آنها بهترین مبلغان برای شما هستند.

بهبود مستمر

وقتی که کسب و کار شما روی غلطک افتاد و شروع به کار کرد یک ماه اول چیزهای زیادی درباره محصولات، خدمات، نحوه اداره کسب و کار، بازار، مشتریان و... خواهید آموخت. حال شما اطلاعات جدیدی دارید که بعضی از تصورات قبلی شما را نقض می کنداز آنها استفاده کنید و لیست خود را درباره ریسک های و فرصت هایی که قبلاً نمی دیدید به روز رسانی کنید و در صورت لزوم برنامه کاری خود را با توجه به لیست جدید دوباره نویسی کنید. این برنامه بسیار با ارزش تر است چون اکنون کسی آنرا بهینه سازی کرده است که با تجربه تر است رسیدن موفقیت فقط با راه انداختن یک کار جدید بدست نمی آید بلکه اداره درست همراه با بهبود مستمر است که موفقیت را نصیب شما می کند. دنیای کسب و کار دنیای رقابت است و  حتی اگر در آغاز رقیبی نداشته باشید مطمئن باشید پس از مدتی رقبای زیادی پیدا خواهید کرد و اگر به بهبود، نوآوری و آینده نگری توجه نکنید به زودی دیگران از شما سبقت خواهند گرفت. نوآوری امری حیاتی و سوخت کسب و کار شما برای اداره آن است.

ترجمه: علی یزدی مقدم - یاد بگیر دات كام


ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • موضوعات

    دانلود رایگان فیلم آموزش تعمیرات پراید

    دانلود کتاب پرورش مرغ

    دانلود فیلم آموزشی پرورش شترمرغ

    شروع كسب و كار

    انديشه كسب و كار

    خروج از كسب و كار

    ارتقاي كسب و كار

    مديريت كسب و كار

    دلايل شكست كسب و كار

    پنج مهارت كسب و كار آينده ساز

    میلیاردرهای ایران چه کسانی هستند؟

    ثروتمندترین زن و هشتمین میلیاردر ایران

    7 اصل زندگی از زبان بیل گیتس

    گفتگو با محسن پهلوان آفریننده برند پدیده شاندیز

    مولتی میلیاردر "ایرانی" از زندگی اش می گوید

    10 درس بزرگ از 10 میلیاردر مشهور

    همین الان افکار منفی رو دور بریزیم

    كارآفريني و روانشناسي

    ۷ عادتی که افراد موفق ندارند!

    این 14 تئوری کسب و کار را از دست ندهید

    ميليونرها چه كساني هستند؟

    رمز و راز آدم‌های همیشه بدهکار

    چگونه این ماست فروش، میلیاردر شد!

    خصوصيات افراد خلاق

    داستان موفقیت کریستوفر گاردنر، کارآفرین و سرمایه گذار آمریکایی

    ۱۰ گام تا ایجاد کسب و کار در خانه

    پرورش شترمرغ تجربه ای سودآور

    سود و مزایا در کسب‌وکارهای کوچک

    هفت مرحله برای تهیه طرح پیشنهاد فروش

    22 قانون بنیادی مدیریت بازار

    نحوه بازاریابی یک محصول جدید (نمونه عملي)

    طراحی استراتژی کسب و کار

    جایگزین‌هایی برای بیرون بردن کسب‌و‌کار از منزل

    12علامتی که نشان می‌دهد شما می‌توانید کارآفرین شوید

    چه کنید تا مشتریانتان هرگز شما را فراموش نکنند

    غافلگیری؛ قدرتمندترین ابزار بازاریابی

    پنج رویکرد کارآمد برای حل نوآورانه‌تر مسائل کسب‌وکار

    راز موفقیت 55 سال تجارت آقای عسگراولادی

    کسب و کارهای کوچک پرسود

    استراتژی بازاریابی اینترنتی

    9 راه برای کسب درآمد اینترنتی از سایت و وبلاگ

    کسب درآمد به روش بازاریابی اینترنتی اطلاعات

    روش های کسب درآمد از بورس و خرید سهام

    راه های کسب درآمد از اینترنت

    راه های کسب درآمد در بازار سرمایه ( بورس )

    ويژگي‌هاي بازارياب خوب چيست

    اصول کسب در آمد ازاینترنت

    راهی ساده برای تشخیص مردانی که پولدار می شوند!!

    پنج قانون کسب درآمد از اینترنت!

    چگونه از وبلاگ نويسي كسب درآمد كنيم؟

    چطور از صفر شروع كنید و پولدار شوید

    همه چی درباره ثروتمندان .....

    چگونه بیل گیتس در دفترش کار می‌کند؟ ( از زبان خود بیل گیتس )

    گزارشی جالب از میلیاردهایی که دیپلم ندارند…!

    آنهایی که از گاراژ منزل خود شروع کردند و دنیا را تسخیر کردند!

    جدیدترین میلیاردر دنیای آی تی را بشناسید....

    پولدارهای امروز در 25 سالگی چه می کردند؟!

    مزایای خرید و فروش اینترنتی

    دلایل اصلی افت بازار فروش وب سایت ها

    چرا یک کسب و کار با خطر شکست مواجه است؟

    انواع مدل‌هاى تجارت الكترونیكى بر مبنای نوع مبادلات

    چگونه یک کسب و کار مناسب را آغاز کنیم؟

    چگونه باید ایجاد اشتغال كرد؟ کارآفرینی پادزهر بیکاری

    پر درآمد ترین مشاغل جهان

    پولدارترین ایرانی کیست؟

    انواع كسب و كارهای اینترنتی

    کس بو کار اینترنتی چیست؟

    تعاریف تجارت الکترونیک

    5 روش برای از دست دادن مشتری

    تجارت الکترونیک

    چگونگی شروع یک کسب و کار آنلاین

    راه های کسب درآمد در دوران دانشجویی

    کشت گوجه فرنگی در گلخانه

    دانلود کتاب آموزش کسب درآمد و مشاغل درآمدزا در اوقات بیکاری

    خانه كارآفرِینان ایران

    مشاغل خانگی و ایجاد شغل

    آموزش شغلی ،مهم ولی کم رونق

    دانلود کتاب آموزش خیاطی به روش ساده

    از آسان‌ ترین راه به شغل مناسب برسیدآشنایی با مشاغل خانگی(قسمت دوم)

    شنایی با مشاغل خانگی(قسمت اول)

    شرط برای 3 تا 5 میلیون وام اشتغال/ پرونده 31 ماهه مشاغل خانگی

    پرداخت 400 میلیارد تسهیلات مشاغل خانگی در بهار 91پرداخت 400 میلیارد تسهیلات مشاغل خانگی در بهار 91

    با 7 نوع مشاغل خانگی آشنا شوید

    لیست کامل مشاغل تایید شده خانگی

    14 پرسش مردم از مشاغل خانگي

    راز موفقیت کسب و کارهای کوچک


    آمار سایت
  • کل مطالب : 863
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 21
  • آی پی دیروز : 67
  • بازدید امروز : 23
  • باردید دیروز : 78
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 101
  • بازدید ماه : 633
  • بازدید سال : 3,763
  • بازدید کلی : 71,976